PosterRockMeBabyBeeldkaal-lowres

Bio The Promise - Rock me Baby

The Promise tourt van 16 maart tot en met 30 april door het land met hun 'Rock me Baby tour'. Fans van het eerste uur kennen de band uit IJmuiden van hun hit Let me Love. Maar ze hebben natuurlijk meer mooie en lekkere nummers gemaakt. Wie zijn The Promise en waarom was het een tijdje stil rondom de band? Lees de bio van The Promise en zie alvast een paar warmmakertjes voor de comebacktour 2022.

The Promise is een nederpopgroep uit IJmuiden, die begon als bluesband en vanaf half jaren zeventig popmuziek maakte. De belangrijkste hits van The Promise zijn Let me love en Can you hear me. Zanger Shag van Eijck (pseudoniem van Bert Aalders) is het brein van de band.

Geschiedenis (bewerken)De band werd in 1971 opgericht door van Eijck en drie van zijn buurtvrienden. Die bezetting is te zien op de hoes van de eerste geflopte single Late in the Night. Shag’s broer Geert Aalders voegt zich bij de groep als organist. Met bassist Plec (pseudoniem voor Klaas Korenbout) wordt het eerste album Bluespassion opgenomen. Na het uitkomen van het album wordt Geert alweer vervangen door Blow Sap (pseudoniem voor Jan Balm). Blow is uitbater van cafe Balm en lokale gitaarheld. Een tweespalt tussen zanger Shag en manager Berend Vos enerzijds en de andere bandleden anderzijds leidt tot ruzies in de band. De inkomsten die Van Eijck en Vos opstrijken met de semi- hit Can you hear me (een liefdesliedje dat door de manager onder eigen naam was geregistreerd) spelen hierbij een rol. Shag van Eijck stapt op en de anderen formeren een nieuwe band Electric Pleunis.

Hits (bewerken) Na een verzoening met Shag van Eijck in 1975 wordt tot een herstart besloten en The Promise transformeert langzaam naar een popgroep, die makkelijk in het gehoor liggende liedjes brengt. Hun grootste hit (no. 2) wordt in 1976 uitgebracht: Let me Love. In het voorjaar van 1977 stijgt het nummer ook tot de 3e plaats op de Duitse en 2e plaats op de Poolse hitlijst. De opvolger Can you hear me strandt hier op de 33e plaats in de nedertop 40, maar doet het onder de titel Rock me Baby wederom verassend goed in Polen. Inmiddels is Sticks Hanson (pseudoniem voor routenier Roel Huistra Sr.) de nieuwe drummer geworden.

Comeback (bewerken)In 1988 wordt Blow Sap vervangen vanwege een persoonlijk drama: hij verliest een kind. Het wordt stil rondom de groep en de bandleden gaan ieder hun eigen weg. Shag van Eijck maakt een solo-album zonder noemenswaardig succes en is een aantal jaren werkzaam als fotograaf. In de Poolse muziekscene ontmoet hij videokunstenares Janice Walski (pseudoniem voor Kasia Kowalski) waarmee hij 2007 zal trouwen. Janice moedigt Sjag aan weer muziek te gaan maken en Vanaf 2009 treedt The Promise weer regelmatig op, maar er is voortdurend strijd over de muzikale richting. Shag van Eijck wil gespierde rock maken, de anderen neigen meer naar countryrock. In 2018 wordt drummer Sticks (Roel Huistra) geveld door een ziekte en het is de vraag of de band die zoveelste tegenslag overleeft. Dan volgt de jonge Blake (Roel Huistra Jr.) zijn vader op als drummer. Blake blijkt zeker zo’n goede drummer als zijn vader en hij geeft The Promise een nieuwe frisse energie. Samen met visual content creator Janice Walski, bereidt The Promise zich in 2021 voor op een nieuw album en de daaropvolgende ’Rock me Baby Tour’.

Gemaakt en gespeeld door Servaes Nelissen, Kees van der Vooren, Vincent van Warmerdam, Debbie Korper, Viktor Griffioen muziek Vincent van Warmerdam, Kees van der Vooren

Meer nieuws